еврото

Тук можете да обсъждате всичко свързано с политиката в България и по света
nikola1
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Яну 22, 2024 6:06 pm
еврото

Мнение от nikola1 »

Дори и да се смени правителството,евротно така или иначе влиза като обменна и остовна платежна единица в България.Като българи за или против еврото сте и защо?
vanev
Мнения: 9
Регистриран на: Вто Фев 13, 2024 9:08 pm

Мнение от vanev »

По-скоро тук трябваше да публикувам отговора си от другата тема, но те са свързани. Това е моето становище на първо четене:

Хората си имат пари, дреме им за Еврото и още повече ги боли фара за тези, които потенциално са останали бедни и които вероятно не са никак много на брой.

Извинявам се за използваната по-разговорна реч, но исках да вложа повече изразителност, художественост и контраст за засилване на мнението ми. Благодаря Ви.

Повечето хора, по мои наблюдения, си имат пари и то много повече отколкото са им необходими за нормален, сносен и приличен начин на живот за тях и семействата им, но искат още, за да могат да си позволяват да пилеят за ненужни екстри (както вече писах в друга тема), оплакват се, за да прикрият с каквото разполагат и защото са алчни. Много примери мога да дам - какви коли карат, какви апартаменти имат, икономиката и строителството се развиват, бизнесите процъфтяват, скъпите ресторанти са пълни всеки ден, както на обяд, така и на вечеря. Нямат пари, а? Не знаят какво е да нямаш пари. Това, че нямали пари е само прах в очите. Малко са остали тези, които са наистина в недобро, неравностойно положение или просто не се виждат, за сметка на тези, които си разхищават както си искат, защото си имат пари и пак говорят колко зле били и бедни. Почти всеки има някакъв източник на ресурси, било то легален или нелегален, морален или неморален, защото морал и легалност са доста различни понятия.

Не претендирам напълно в правотата си, защото както казват - понякога същественото е невидимо за очите, никой не е съвършен, всеки може да сгреши.

В крайна сметка след приемането на Еврото в България и заличаване и пращане в историята на още един идентичен символ на старинната Българска държава, една от най-старите в света и Европа, без променяно име и с третата най-стара столица в Европа, то както става обикновено - богатите ще станат още по-богати, а за бедните пак е ясно - по-бедни. Това е моето скромно мнение. Благодаря.
raicho66
Мнения: 3
Регистриран на: Пон Апр 08, 2024 7:56 pm

Мнение от raicho66 »

Всичко е много относително!

Публикувай отговор

Обратно към “ПОЛИТИКА”